vorige foto
volgende foto
terug naar projecten
Ziekenhuis Ontvangsruimte polikliniek CWZ

Ziekenhuis Ontvangsruimte polikliniek CWZ
Nijmegen 

Een wandschildering zoals het Panorama van Mesdag

De ontvangstruimte is een achthoekige ruimte in in het  centrum van de polikiniek en heet het Poliplein. Het bestaande Poliplein wordt als klein en benauwd ervaren. De begrenzing bestaat rondom uit vele loketten met metalen rolluiken, die vaak gedeeltelijk gesloten zijn en er niet uitnodigend uitzien. Het is voor de bezoeker niet duidelijk waar hij moet zijn en het geheel maakt een ongastvrije indruk.

In het plan wordt  de ruimte visueel vergroot door de wanden met de loketten weg te halen en te vervangen door open balies. Achter de balies komen rondom grafische afbeeldingen met een doorlopende wandschildering zoals het Panorama van Mesdag. Zo ontstaat een ruimtelijke beeld en door de open balies is er een gastvrije sfeer. De bezoeker wordt verrast door het kleurrijke en ruimtelijke geheel. In het midden van de ruimte is een leestafel bedacht, zodat mensen ook een plek hebben om te werken of te ontspannen.

De balies zijn opgebouwd uit een lichtdoorlatend front dat aan de achterzijde wordt aangelicht en een naturel houten werkblad dat verschillende hoogtes heeft, zodat een deel van de werkplek voor de bezoekers afgeschermd is . Boven de balie loopt langs het plafond een band, waar de verschillende poliklinieken op worden aangegeven. De bezoekers kunnen zo in een oogopslag de goede balie vinden.

Oppervlakte

375 M2

In samenwerking met

Wiegerinck Architecten

 

 

naar boven