vorige foto
volgende foto
terug naar projecten
Woonhuis en meubelontwerpen Dubbel bovenhuis J.Verhulststraat particulier

Woonhuis en meubelontwerpen
Dubbel bovenhuis J.Verhulststraat particulier
Amsterdam 

De ideale werkplek in de erker

De  erker, die aan de woonkamer grenst, heeft een prachtig uitzicht op de binnentuinen. Door de ondiepe en langgerekte vorm (3,3 meter breed en 1.30 meter diep) en een kolom in het midden, was deze plek niet in te richten met standaard meubilair. Als gevolg hiervan fungeerde de erker als een verzamelplek voor alle rondzwervende  gebruiksartikelen zonder vaste plaats in het huis. De conclusie was dat een van de mooiste plekken van het huis met uitzicht op de tuinen en in open verbinding met de woonruimte nauwelijks een verblijfswaarde had.
De opgave was om deze ruimte zowel functioneel als esthetisch een meerwaarde te geven, zodat het een aantrekkelijke plek zou worden om te verblijven. De functionele eisen waren een werkblad met twee werkplekken, voorzien van alle moderne technische aansluitingen en van een maximaal haalbare bergruimte. En tegelijkertijd een mooie beëindiging van de aangrenzende woonruimte. 

Oppervlakte erker

14 M2

Investering

Meubilair 8.500, - (werkblad en kasten)

Hooglans gelakte muren in de keuken!

Zoals bij de meeste huizen uit het laatste decennium van de 19e eeuw  is de klassieke indeling van de plattegrond twee kamers ensuite, een zijkamer en een gang met aan het einde de keuken. De keuken is dan een smalle ruimte van ca. 2,5 x 4 meter. Deze ruimte is alleen toegankelijk vanuit gang. In de nieuwe situatie  is een directe  verbinding gemaakt tussen de woonkamer en keuken, waardoor nieuwe zichtlijnen ontstaan en beide ruimtes heel ruimtelijk en licht worden. De keukenkasten worden gedeeltelijk voorzien van onzichtbare handgrepen en de verlichting is indirect in beide ruimtes.  De muren in de keuken zijn afgewerkt met glad pleisterwerk dat hoogglans is gelakt en daarom hygienisch. De toegepaste materialen , kleuren en licht zijn functioneel en efficient, maar passen ook heel goed bij de intieme sfeer van de huiskamer. 

Oppervlakte

10 m2

 

naar boven