vorige foto
volgende foto
terug naar projecten
Renovatie klein landhuis Particulier

Renovatie klein landhuis
Particulier
Velp Gld. 

De transformatie van een jaren dertig huis tot een moderne plek met behoud van het oorspronkelijke karakter

 

Klein landhuis met rieten kap ligt aan de rand van de Veluwezoom. Voor de renovatie ademde het huis nog de jaren dertig sfeer door het schaarse daglicht, de donkere kleuren en de kleine ruimtes. De toegang tot de tuin was beperkt. Een blanke huid was toen mode en de tuin diende voor een mooi uitzicht. De wens van de opdrachtgevers was om de indeling te transformeren tot een plek met een open ruimtelijk karakter. Om dit te bereiken worden brede doorgangen tussen de voormalige dienstvertrekken ( keuken, provisiekamer) en de eetkamer gemaakt, borstweringen worden weggebroken en vervangen door driedelige openslaande deuren. Zo ontstaat een helder overzicht en ontstaan zichtlijnen van de keuken door de eetkamer tot in de tuin en ook van de hal tot in de keuken. In het hart van het huis is nu een open en ruime “living” ontstaan , waar de functies koken, eten en huiswerk maken verenigd zijn. Voor het verblijf tijdens “prime time” is in de luwte van de open haard een rustige plek gemaakt om huiswerk te maken of te relaxen. Voor deze plek zijn een hoekbank en organische gevormde notenhouten tafel ontworpen. Het interieur is tijdloos door alle accessoires, radiatoren, roosters en apparatuur te integreren in het meubilair. De wanden zijn licht geschilderd om het daglicht zoveel mogelijk binnen te halen. Er is gekozen voor materialen uit de natuur zoals de roestvrijstalen werkbladen, notenhouten en zandkleurige ruwe vloeren van Kwartsiet. De materialen en de mensen geven het huis kleur. "Less is more"

 

naar boven