vorige foto
volgende foto
terug naar projecten
Kantoren en meubelontwerpen Dullertstichting

Kantoren en meubelontwerpen Dullertstichting
Arnhem 

De zichtlijn loopt diagonaal door de ruimte en geeft ruimtelijk effect

Het bestaande pand is na een bombardement in de tweede wereldoorlog herbouwd en ligt aan de Jans Binnensingel in Arnhem. De opdrachtgever heeft aan de achterzijde het pand laten uitbreiden met een nieuwe uitbouw van 60 m2. De opgave is om voor deze ruimte een plan te maken voor de verlichting, kleuren, materialen en meubilair. Er komen 6 werkplekken en.20 m1 schaplengte voor het archief. Vanuit de het nieuwe gedeelte is door de pui ter grootte van de hele achtergevel van de uitbouw een mooi uitzicht op de oude ommuurde binnentuin. De totale oppervlakte van het kantoorgedeelte is nu inclusief de uitbreiding 72 m2. Een klein deel van de ruimte ligt in de oudbouw en wordt bij de nieuwgebouwde ruimte getrokken door een brede opening die aan weerszijden begrensd wordt door penanten, waarop de achtergevel steunt. Mijn visie is om de wanden van het nieuwbouw gedeelte vrij te houden van bureaus en kasten, omdat de wanden zo hun serene schoonheid laten houden en ze gaan dan ononderbroken over in de tuinmuren. Bovendien is er dan ruimte voor kunst. De plafonds worden indirect aangelicht, zodat de verlichting zacht is en past bij de huiselijke sfeer van het pand, maar wel aan de eisen voor een werkverlichting van een kantoor voldoen. .Het archief is in de aangrenzende ruimte in het bestaande bouwdeel ondergebracht zodat de kantoorruimte vrij blijft van kasten. De kasten voor het archief zijn speciaal voor deze ruimte ontworpen. Ze zijn vrij van de vloer ontworpen, zodat de kleine ruimte groter lijkt. Omdat deze zijkamer vrij is van werkplekken, ontstaat een extra mogelijkheid om hier ook een vergaderruimte van te maken. De kasten zijn wit gemaakt, zodat de kleuren van het originele glas- en loodraam in de tussenliggende wand door het contrast goed uitkomen. De opgave is om twee werkeilanden met ieder drie personen te maken. De twee werkeilanden liggen vrij in de nieuwe ruimte en worden door een vrije verkeerszone gescheiden. De zichtlijn die hierdoor ontstaat, loopt diagonaal door de ruimte langs de werkplekken naar de binnentuin en geeft een zeer ruimtelijk effect.


Oppervlakte

Kantoorruimte 71 m2

In samenwerking met:

Architect Geert van Veersen, Velp (uitbreiding)

 

naar boven