terug naar home
Profiel

Ervaring

Zowel commerciële, publieke als particuliere ruimten worden door mij vormgegeven. Mijn ervaring bestaat uit een breed scala van opgaven zoals warenhuizen, restaurants, ziekenhuizen, hotels en huizen van particulieren. Naast het ontwerpproces heb ik voor de “Instore Design Office” van de Bijenkorf tien jaar lang ervaring opgedaan met het management van de bouwvoorbereiding tot de realisatie en het ontwerpen van retail- projecten. Tot mijn taken behoorden ook het vertegenwoordigen van de Bijenkorf en het aansturen van de externe adviseurs en ontwerpers en het organiseren van workshops intern voor het verkrijgen van een goed programma van eisen.


Werkzaamheden

Mijn werk beperkt zich niet alleen tot het ontwerpen van interieurs, maar bestaat ook uit het ontwikkelen van concepten, het adviseren van de routing, productdesign en de begeleiding van Europese aanbestedingen van het meubilair. Sinds 3 jaar doceer ik naast mijn andere werkzaamheden ook projectarchitectuur.


Opdrachten

Mijn opdrachtgevers bestaan uit architectenbureaus, maar ook worden door mij zelfstandig opdrachten ontworpen en begeleid. De opdrachten variëren van groot tot klein. Bijvoorbeeld het ontwerpen van een deel van het interieur van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Hier is de inrichting van het theater en het speciale meubilair door mij ontworpen samen met Jo Coenen&Co Architecten en zijn de materialen en het handelsmeubilair in de jeugdbibliotheek geadviseerd. Maar ook de inrichting van een woonhuis en “tailor-made” meubilair voor de particuliere opdrachtgever zijn veel voorkomende opgaven.


Werkwijze

Een interieurontwerp is teamwork. Door middel van workshops worden opdrachtgevers bij het ontwerpproces betrokken. Hierdoor blijven zij geïnformeerd tijdens het ontwerpproces. De beste ideeën worden gedeeld. Mijn enthousiasme zorgt voor grote inzet van alle betrokkenen. Andere disciplines zoals techniek, kunst en grafische vormgeving worden door mij betrokken bij het ontwerpproces. De synergie van de samenwerking met andere disciplines leidt tot een rijk eindresultaat.


Persoonlijk profiel

Goed kunnen luisteren en snel contact kunnen leggen zijn eigenschappen die op mij van toepassing zijn. Verder vind ik het belangrijk dat een ontwerper zich in de eindgebruiker kan verplaatsen. Door  mijn creativiteit zijn mijn ontwerpen vernieuwend en door mijn kennis en ervaring ben ik in staat complexe problemen tot de essentie terug te brengen en slim op telossen. Indien een vraagstuk niet opgelost kan worden door mijn ervaring en kennis, dan win ik advies in bij mijn uitgebreide netwerk. Ondanks mijn oog voor detail wordt de grote lijn niet uit het oog verloren.  Ik ben gedreven en realistisch. In mijn werk is de kwaliteit herkenbaar van concept tot in detail. Projecten worden binnen de vastgestelde budgetten en tijd door mij gerealiseerd.

 

naar boven